Una economia justa i sostenible

model-econòmic-i-pro

#1

El model econòmic que proposem es fonamenta en una economia orientada a satisfer les necessitats de les persones, justa en el terreny laboral i social i sostenible en termes mediambientals. Apostem per una economia que faci un ús racional dels recursos, que minimitzi la contaminació i els residus i que sigui generadora de justícia social.


#2

Impulsar el uso de los pañales de tela, sobretodo en guarderias, y el uso y venta de las compresas de tela y las copas menstruales, son menos agresivos con la piel y además, se pueden apoyar en talleres locales y fomentar el comercio de proximidad.


#3

No crec que calgui entrar tant en detall. ? De totes maneres crec que hi ha moltes mes coses a fer abans de promocionar uunes practiques que per moltes dones son un pas enrrere.


#4

Usar la lavadora para lavar ropa no lo considero un paso atrás, los pañales de tela que se comercializan en la actualidad poco o nada tienen que ver con las gasas y plásticos que usaba mi abuela, el problema es la falta de información que hay sobre estos productos, y que como no son de usar y tirar, (incluso, con los pañales hay mercado de segunda mano) no aportarian tantos beneficios a ciertas empresas, por no hablar del impacto ecologico de estos productos desechables.


#5

En tot el text falta la idea de conflicte i d’oposició d’interessos entre grups socials. El nostre projecte es planteja com una confrontació entre “models” diferents, no entre grups socials en conflicte. Això falseja la realitat. A la primera ratlla de la pàgina 4 es defensa una economia “al servei de tothom”, però em sembla evident que seria millor dir “al servei de la majoria” o “de la immensa majoria” (recordem l’1% contra el 99%). Pràcticament no es menciona mai qui és l’enemic: el gran capital, l’oligarquia dels diners, l’oligarquia industrial i financera, els sectors privilegiats…(es pot dir de moltes maneres) I a l’altre extrem tampoc s’esmenten prou els grups socials que nosaltres defensem i que volem que s’identifiquin amb nosaltres: persones treballadores, classe obrera, pagesia, autònoms, petita i mitjana empresa, treballadors del sector públic…Lligat amb això, és necessari, crec, al·ludir als sindicats i associacions que defensen els interessos dels diferents grups socials, especialment en el terreny socioeconòmic. Afortunadament, no tenim davant nostre una societat atomitzada, sinó ja articulada i organitzada. Finalment, i tornant al tema d’ “al servei de tothom”, la meva proposta no es contradiu amb l’ús de les expressions interès general i bé comú, perquè l’interès general i el bé comú es construeixen combatent els explotadors, acaparadors, especuladors, paràsits, etc., és a dir, les minories privilegiades i antisocials.


#6

No crec que sigui una bona idea introduir la idea de conflicte. El conflicte pot apareixer, pero la idea es aportar solucions; no anticipar conflictes. Tampoc veig que la realitat sigui tant simple, grups socials claramnt difrerenciats ab interessos confrontats.