Persones autònomes

treball

#1

Les institucions públiques han de contribuir a generar mecanismes d’organització, representació i defensa de les persones autònomes, que molts cops queden al marge de les decisions que es donen al sí de les empreses però després en pateixen les conseqüències. A Catalunya cal millorar i desplegar un marc normatiu a favor de les condicions de treball de les persones autònomes.


#2

S’ha de recolzar als emprenedors, que quasi sempre comencen per fer-se “autònoms”
Els “autònoms” haurien d’equiparar els seus drets i obligacions amb els treballadors de règim general. Fins que un autònom no tingui un benefici net anual equivalent al salari mínim interprofessional, NO haurien de pagar res (ja que es considera que es el mínim per sobreviure). Ni seguretat social ni IRPF. Encara que igualment haurien de està coberts per la sanitat pública.
A partir del benefici equivalent al salari mínim, ja haurien de cotitzar a la SS o a l’agencia tributaria de manera gradual…


#3

Estan d’acord tinc certes recances a pagar 0 si no arribes al sou mínim, si fem això quedaríem exclosos de la nostra prestació d’atur (si aconseguim tenir els mateixos drets que encara no tenim, és clar)? Les nostres pensions com es veurien afectades? Si no paguem res, ni de forma esglaonada potse,r ens tonem invisibles de cara un futur, no cotitzem, per tant no cobrem… Potser algú té ell tema més treballat i té una resposta.
Però està clar que el model actual és lamentable… no es pot pagar el que es demana, en moltíssims casos i et veus limitaa o abandonant.


#4

Crec que la persona redactora ha comès un error, i parla d’ “autònoms” però es refereix a “falsos autònoms” (si no, no tendria sentit dir que “queden al marge de les decisions que es donen al si de les empreses”).


#5

Totalment d’acord. Cal combatre, fins eliminar-les, les habituals i males pràctiques que sovint fan algunes empreses per abusar dels falsos autònoms o autònoms dependents


#6

Estic d’acord en ncloure un punt on es digui que cal que cal millorar les condicions dels treballadors autonoms. Pero caldria un tete mes clar. Aquest te divrsos punts equivocs. Per que parla de prrsones autonomes i no de treballadors autonoms? Es que no treballen?. A que ve la frase que “que queden fora de les descions preses en el si de les empreses” si els autonoms no esten en cap empres. Tambe hauria d concretar cap on anirien aquestes millores (per exmple cotitzacions prporcionals als guanys). Tambe caldria fer rferncia a acabar amb els falsos autonoms.


#7

Hola, propongo incluir en el párrafo alguna referencia a la cuota progresiva de autónomos que vaya en este sentido:

En Cataluña hace falta mejorar y desplegar un marco normativo a favor de las condiciones de trabajo de las personas autónomas. Ese marco ha de girar en torno a la progresividad de las tasas, es decir, que se abonen en función de los ingresos que perciben esta clase de trabajadores.


#8

Afegir:

. A Catalunya cal millorar i desplegar un marc normatiu a favor de les condicions de treball de les persones autònomes.
““Cal combatre, fins eradicar, les males pràctiques habituals que abusen dels falsos autònoms o autònoms dependents.””"


#9

M’agrada el teu redactat pel que fa a la progressivitat, però si m’ho permets, matissaria “ingressos”. En aquest moment l’autònom paga IVA i mòduls en funció d’allò que ha facturat amb independència que ho hagi cobrat o no. Per taant proposaria afegir"… ingresos efectivamente abonados que perciben es…"


#10

Ja sé que són matissos també de redactat, però penso que queda més clar, pot haver confusió amb temes “autonomia personal”.

Les institucions públiques han de contribuir a generar mecanismes d’organització, representació i defensa de les persones treballadores per comte propi o autònomes, Cal treballar una ILP que exigeixi una nova regulació normativa d’aquests treballadors tant a nivell tributari, de les cotitzacions a la Seguretat Social i de pensions per jubilació o incapacitat. També cal vetllar per a la realització de les modificacions legislatives per aquelles persones treballadores economicament dependents d’una empresa per evitar que es quedin al marge de les decisions que es donen al sí de les empreses però després en pateixen les conseqüències. No obstant, a Catalunya cal millorar i desplegar un marc normatiu català favor de les condicions de treball de les persones treballadores autònomes.

Opinió:

Els falsos autònioms no es poden regular perquè és il·legal, i només toca inspecció de treball.De vegades les empreses tendeixen a barrejar-los amb una figura legal que són els trebaladors econòmicament dependents d’una empresa, però la majoria són treballadors que tant per jormada com per tipus feina haurien d’estar aplantillats.

Salut