Observacions generals: Sindicats i Espanya


#1

OBSERVACIONS GENERALS

Nul·la menció dels sindicats: pàg. 9 i pàg. 39 (pol. de memòria). En canvi (pàg. 8 inici) parla de “representants de les persones treballadores”, al tractar de la política industrial.

No hi ha cap menció (potser lògic?) a la necessitat del paper dels sindicats i de la seva renovació.

Les “classes socials” no es mencionen. Les referencies a la classe obrera (pàg. 33) son en passat.

Sembla que Espanya (o l’Estat espanyol) sigui a l’estranger. Sovint se la relaciona amb “l’Europa i la resta del mon”… Les referències són a Catalunya quasi únicament i exclusiva. Espanya (o l’Estat Espanyol) no existeix. Per ex. Eix 4, pàg. 36, final explicació global: “La Catalunya democràtica que proposem, per últim, no és una Catalunya aïllada i endogàmica, és una Catalunya solidària amb la resta dels pobles del món, acollidora i pacífica”. Eix 5, pàg. 52, Reconeixement de la diversitat cultural: “A Catalunya, necessitem un model d’acollida integral que vetlli per aquest principi (…)”. (?)

Es segueix fent referència a “treballadors” i a “ciutadans” indistintament. És cer que tots els treballadors son ciutadans, però no tots els ciutadans formen part de la classe treballadora. Els treballadors, com a tals, tenen problemes específics.

En general recorda més la terminologia d’un partit radical (i no és una crítica) que d’un partit clarament d’esquerres, i encara més d’un partit de l’esquerra marxista.


Com puc fer aportacions a la ponència zero?
#2

Compañero tengo 36 años y los sindicatos q conosco no me representan, pienso q se les ha nombrado el los ejes como si fueran el pasado porque lo son, se han desviculado desde el 78 al 2016 totalmente, los primeros q luchaban por la clase obrera, dejaron de hacerlo en cuanto los sindicatos se institucionalizaron, si es cierto q las 1° manifestaciones de sindicatos obreros eran luchas por cambiar la clase obrera, despues con el tiempo solo eran cuadros para hacerse fotos en mani importantes, dejando en la cuneta a muchos trabajadores, permitiendo en despachos cerrados con la patronal y los gobiernos q asi fuera.
Creo q si queremos un nou subjecte politic, debemos hacernos muchas autocriticas de lo mal q lo hemos hecho desde los movimientos obreros hasta los partidos q los representaban.
Aunque era joven y no pude estar porq naci en el 1980, conosco muchas historias de personas mayores y algunos compañeros q ya no estan haciendo auticritica de ello.
Y creo q hablo por estos compañeros mayores, en el cual saben bien q los sindicatos actuales no representan ni en esencia los movimientos obreros actuales.
Una solucion seria hacerles entender, q es el pueblo y no ellas, son las q tiene la verdadera llave del cambio en lo laboral, y hacerles participe en lo q seria una nueva forma de ver los MMSS, obreros, obligandolos asi a dejar los despachos comodos y las cuotas de poder para darselas a la ciudadania.
Eso una, ahora sobre el concepto Izquierda, no la clasifico en si que es de una corriente, puesto q las izquierdas son todas las mismas en un 95%, solo cambia el 5% q es de alguna corriente, estaria bien para ser transversales unificar el 95% q tenemos en comun, apartando el resto q no sirva nada q para discutir entre nosotras.
Es una buena base de comienzo, dandole libertad al pueblo a decidir todos los pasos a seguir.