Fiscalitat de les expressions religioses

justícia-social

#1

No he vist en el document cap referència a l’exenció fiscal total de l’esglèsia catòlica. Em sembla una de les contradiccions més inacceptables. No és comprensible haver de pagar per visitar monuments religiosos, especialment si pensem que es mantenen amb diners públics i que els ingressos de les entrades no paguen IVA ni impost de societats.


Sistema fiscal participatiu i transparent
#2

Bravo.
I estaria molt bé que algú que en sàpiga iniciés algun tema sobre la fiscalitat de totes les expressions religioses. Així ens comencem a curar en salut.
Començar per l’Església Catòlica és com s’ha de fer, perquè , que jo sàpiga, és l’única que viu de la rifeta llarga del nacionalcatolicisme ( 78 anys ?).
I acabar amb el Concordat, esclar. Entenc que un estat sobirà serà una de les coses que ja tindrà en cartera.


#3

Venim d’una llarga història de dependència Estat-Església, de què queden actualment lligams molt importants que damnifiquen els drets de la ciutadania: L’Església catòlica conserva privilegis econòmics (l’IBI, i d’altres menys coneguts), el cost dels quals recau en tots nosaltres. Posseeix propietats que formen part del nostre patrimoni històric i que de vegades fins i tot exploten econòmicament. En els darrers temps s’ha anat adjudicant la propietat de finques rurals no registrades, actuació que cal revisar urgentment. Intolerable també el finançament públic a les escoles religioses dites “concertades”, el que afavoreix la seva intervenció en l’ensenyament, intervenció injustificada i que suposa l’adoctrinament dels nens (la tradició no em sembla argument suficient per continuar amb aquest pràctica) .En UPC volem que els recursos públics es destinin a l’ensenyament públic, igual per a tots, i independent de qualsevol creença o pràctica religiosa. L’església catòlica i totes les altres que en els darrers temps s’obren a la societat han de considerar-se assumpte restringit als seus usuaris. No veig cap raó per subvencionar-les o mantenir-les entre tots.


#4

Precisamente hace pocas semanas en el Congreso, no se pudo aprobar en Comisión (uno se marchó de la sala para no votar), la propuesta de que la Iglesia Católica presentase al Tribunal de Cuentas los detalles de en qué empleaba el dinero público que recibía del Estado. Si el país no es confesional, no tiene razón de ser los privilegios a una de las religiones existentes