El sector professional dels serveis socials està fortament feminitzat i precaritzat. Aquestes dues tendències, connectades, s’han de capgirar. Hem de reforçar el valor dels i les professionals dels serveis socials dins del sistema. És necessari dotar els serveis amb el nombre de professionals necessaris, estudiant les ràtios actuals i ampliant-les. Cal adequar les retribucions dels diferents perfils al contingut i valors de les tasques i funcions que desenvolupen, especialment en aquelles persones que ara vetllen per a la cura d’altres persones. Hem d’afavorir el desenvolupament del coneixement en els serveis socials i apostar per al desenvolupament dels professionals. A més, lluitar contra la desigualtat de gènere va ineludiblement connectat amb la democratització de les cures. La justicia de gènere implica valorar i situar en el centre de la vida el treball de cura.
Els i les professionals, principal valor
Margi
#2
És imprescindible per comptar amb professionals d’alt nivell de qualificació, incidir en els itineraris de formació que disposem i plantejar crear-ne de nous.Cicles formatius, Graus, Post-grau, Màster i formació continuada. Hem de millorar-lo i qualificar-los, alhora que adaptar-los als objectius i les necessitats de l’atenció, al nou model que definim, els serveis que hem d’oferir…
Cal invertir en recerca i innovació continuada, amb una veritable connexió entre universitat i els professionals, per implimentar en els serveis noves propostes d’anàlisi, diganosi i intervenció.