Educació pública i de qualitat i descentralització dels centres universitaris, aproximant-la al territori i al seu teixit productiu

camp-de-tarragona

#1

Cal treballar per repatriar el talent del jovent que ha hagut de marxar, amb l’objectiu de desenvolupar la innovació i l’economia del territori. Així mateix, es fa necessari reforçar el model de campus extens de la Rovira i Virgili i potenciar-ne la col·laboració en la transferència de coneixement, amb els sectors productius del territori, i amb el coneixement social (per exemple, anàlisi i propostes sobre territori, cultura, exclusió, etc…). Cal impulsar mesures per evitar que les persones aturades de llarga durada majors de 45 anys caiguin en l’exclusió social, a través de la formació específica i clàusules socials que n’afavoreixin la contractació.


#2

El joven que ha tenido que salir fuera de su pais ya no es tan joven y ahora sabe comparar. Aprecia las experiencias que obtiene en su movilidad y se le ha cambiado el chip. Será difícil incluirlo como joven. Hay que prevenir para el futuro de los próximos jovenes.