Educació i cultura

alt-pirineu-i-aran

#1

És necessari fomentar les escoles rurals a l’alta muntanya, creant escoles d’educació especial, oferint més beques d’ajuda en desplaçament als estudiants universitats i impulsant una Universitat Pirinenca d’estudis relacionats amb el territori.


#2

La educació és un dret bàsic universal al que tothom hauria de poder accedir-hi amb igualtat de condicions. Al territori de l’Alt Pirineu i Aran si be aquesta igualtat de condicions es dona quan es tracta de l’accés als nivells bàsics, quan es tracta de l’accés a nivells d’estudis avançats com poden ser els estudis universitaris, els habitants de l’Alt Pirineu i Aran no poden accedir-hi amb les mateixes condicions que els habitants de les grans ciutats i els representa uns costos en alguns casos inassolibles. Així doncs, no hauríem de parlar de beques de transport, si no de transport gratuït i ajudes per l’allotjament per a estudiants que s’hagin de desplaçar per poder gaudir d’aquest serveis bàsics.


#3

En el territori de l’Alt Pirienu i Aran disposem d’un patrimoni reconegut internacionalment gràcies al nomenament per part de la UNESCO del Romànic de la Vall de Boí i de les falles del Pirineu com a patrimoni mundial de la humanitat. Cal fer promoció d’aquesta riquesa de que disposem per posar en valor el nostre patrimoni i la nostra cultura i atreure visitants d’arreu del mon


#4

Descentralización de estudios universitarios.
Creación de sedes universitarias relacionadas con el territorio (geología, ganadería,
Agricultura,turismo,ect)para dar oportunidad a los jóvenes de continuar estudios superiores.

Residencias para estudiantes del Pirineo y Aran,que tengan que desplazarse fuera del territorio para continuar sus estudios superiores, con precios asequibles para las familias.Creación de convenios con los ayuntamientos y administración donde se encuentren estas universidades y centros de estudios.