Dret a la mort digna

cicles-de-vida

#1

Aquest punt podria estar en la part de Salut i Sanitat o bé en la de Cicles de Vida, però em sembla important que en el document es reconeixi explícitament el dret a la mort digna, tal com ja l’estan treballant els nostres diputats al Parlament.


Diagnosi de Cicles de vida
#2

El legislativo está empezando a debatir la eutanasia (veremos pronto el resultado), pero el DMD hace tiempo está regulado en Catalunya, aunque debe mejorarse su aplicación y despenalizar el trabajo de los sanitarios en ciertos casos que por ayudar a morir dignamente, son responsables de delito penal.


#3

És un tema difícil de tractar. Per poder aplicar l’eutanàsia de forma legal, cal garantir de totes les formes possibles que la decisió de tenir una mort digna sigui presa de forma conscient i amb la plena voluntat de l’afectat.
Convé que la família també tingui un paper però, principalment la decisió ha de recaure sobre l’afectat o afectada.


#4

Per tant s’ha de regular l’eutanàsia, i que les cures pal•liatives i els processos de mort digna estiguin establerts dins d’un marc reconegut. Contemplar com un dret l’ acompanyament a la mort i l’acompanyament al dol.


#5

Afegir:

Per tant s’ha de regular l’eutanàsia, i que les cures pal•liatives i els processos de mort digna estiguin establerts dins d’un marc reconegut. Contemplar com un dret l’ acompanyament a la mort i l’acompanyament al dol.


#6

Estic d’acort amb el que exposa l’AlfonsSort.
Estic convençuda que per a poder garantir una mort digna es imprescindible implicar tots els agents relacionats amb Sanitat i Salut.

Cal que tots els professionals sanitaris,els metges especialment, tinguin formació en com donar males notícies i com acompanyar emocionalment a les persones i les famílies que viuen moments situacions crítiques de salut o situació de final de vida.

Cal incloure a psicòlegs especialistes en cures pal·liatives a les unitats hospitalàries, domiciliares i les unitats de cures intensives per atendre de forma professional i adequada a les necessitats emocionals de les persones.

Un cop garantida l’accés a les cures pal·liatives bio-psico-socials en entrons rurals i urbans, estariam en condicions de poder plantejar la forma legal i protocols socio-sanitàris necesaris per donar suport a l’eutanàsia i així introduïr el dret a avançar la mort i morir de forma digna i amb suports sanitaris especialitzats. Els serveis sanitaris han de primer ser capaços d’avaluar i detectar els problemes existencials superables i diferenciar-ho de les situacions en que la persona decedeix morir com a solució a un patiment inevitable que no te solució posible amb els recursos sanitaris existents en l’actualitat.