Comunicacions

alt-pirineu-i-aran

#1

Apostem per un pla de carreteres i ferroviari que faciliti l’accés a tots els pobles i ciutats. Cal una millora urgent de les carreteres locals, de l’Eix transversal Pirinenc (N-260), de l’accés a l’Alta Ribagorça i Aran (N-230), la modernització dels serveis d’autobusos entre poblacions, i una ampliació i millora de les línies ferroviàries de la Pobla de Segur i Puigcerdà. És urgent, a més a més, universalitzar les xarxes de telefonia i connexió a Internet.


#2

La ctra. N-230 no és tant sols una carretera d’accés a l’Alta Ribagorça i l’Aran que també, si no que a més es una via de comunicació amb França i amb la resta d’Europa utilitzada tant pel transport de viatgers com de mercaderies entre la Península i el continent europeu i cal donar-li la rellevància que li correspon. Segons informe RACE -EuroRAP 2015 algun dels trams d’aquesta via ocupa el 12 lloc en el ranking de carreteres més perilloses de l’Estat Espanyol. Donada la importància d’aquesta via, el volum de trànsit que suporta i la seva perillositat és urgent una actuació contundent de millora de la mateixa.


#3

Tercer carril en la carretera N230, en todos los tramos de subida, para facilitar el transporte y desplazamiento de los habitantes de la comarca.
Tercer carril, convertible a carril bus, en la comarcal 28 hasta Baqueira en temporada de invierno, potenciando y reforzando el transporte publico en los desplazamientos del territorio.
Mejora y ampliación de la comarcal 28 en el tramo de conexión con Francia.Creación de red de transporte publico enlazando con el territorio frances. (Remarcar la importancia de tal conexión por lo que supone el enlace con Europa y el eje transpirenaico).