Tasques de cura

feminismes

#1

Per posar la vida humana al centre dels interessos polítics i fer sostenibles la producció i reproducció necessàries pel sosteniment de la vida cal involucrar els poders públics, les empreses i els homes en les tasques de cura tradicionalment dutes a terme per les dones. Cal acabar amb la mala distribució i la invisibilització d’aquestes tasques, que provoquen una càrrega de treball desigual entre homes i dones, així com una desigual participació en l’economia monetaritzada que provoca la feminització de la pobresa i l’accés insuficient als drets socials i econòmics. A més, en darrer terme aquesta mala distribució i invisibilització porta a un sistema social insostenible, en què el consum importa més que les relacions, les inevitables interdependències entre les persones són ignorades o estigmatitzades, i les generacions futures queden fora de l’equació.


#2

Las “cuidados” son fundamentales para la vida de una sociedad. Si durante toda la historia de la civilización conocida, han sido asumidos por la mujeres. Y que este hecho, ha hecho que sean invisibles y desvalorizados., Se debe hacer mucho esfuerzo, para modificar este concepto.
Creo que políticamente se debe hacer un esfuerzo en trasmitir a la sociedad la importancia de los cuidados y el valor económicos que estos representan.
Realizar Campañas informativas, e exigir Formación a las personas externas que realizan estos cuidados, y formación y apoyo a las familias que asumen estos cuidados.(de forma voluntaria) El estado debe subvencionar económicamente este esfuerzo.(formación y retribuciones).
Exigir formación y retribución, darán valor a las actividades realizadas.